3D tisk spreminja svet

Se sprašujete če 3D tisk spreminja svet, družbo? Zelo veliko je teorij. 3D tisk bo kmalu postal nuja v naših življenjih, še posebno s področja medicine. Če hočete svoj 3D tisk narejen profesionalno, obiščite spletno stran Deproma, ta spletna stran lahko izdela karkoli imate v mislih iz 2D skic in zamisli, v vaših mislih.  V zadnjih letih  je 3D tisk postal zelo razširjen, zmanjšala se naj bi tudi potreba po transportu, saj bomo izdelke lahko naredili kar doma, s tem pa se bi zmanjšal izvoz oziroma tudi uvoz. 

3D tisk

Hitra izdelava je splošen izraz za tehnologijo 3D tiska, ki omogoča eno najhitrejših izdelav uporabnih izdelkov. Selektivno lasersko je ena najbolj uporabnih tehnologij z industrijskega vidika, saj omogoča izdelavo polno uporabnih in funkcionalnih kosov iz plastike. Če imate v mislih nekaj malega za 3D tiskanje potem ne skrbite glede cene in časa, saj to je izredno poceni in hitro narejeno. Ker načrt narišejo v 3D CAD modelu, 3D tiskalnik ne zahteva ogromno sredstev, orodij in priprave. Vsi kosi, ki jih natisnemo se lahko razlikujejo in se lahko prilagodijo specifiki uporabe.

Glavni material, ki se uporablja za 3D tisk je bio plastika, ki je na začetku nekoliko tekoča. Material se dodaja in ne odvzema kot v drugih tehnikah izdelave. Poleg plastike se uporabljajo še naslednji materiali za 3D tisk: kovina, papir, guma in celo keramika. Podjetje Deroma se vedno bolj razvija v 3D tisku, zato so izdelki vedno boljši in kakovostni. Čeprav pa so izdelki kakovostni je zmerom dobro nabrusiti izdelke, saj se pri 3D tisku lahko pojavi veliko dokaj ostrih izboklin. Da imajo izdelki gladko teksturo jih zbrusijo in polirajo. 

Kakšen vpliv pa bi to imelo na proizvodnjo, se bo povečala brezposelnost? 3D tisk ima številne prednosti, kar pomeni, da sčasoma nebi bilo več potrebe po izvozu, saj bi izdelke naredili v bližnjem okolju.