Akumulator moramo tudi včasih zamenjati

Vsaka baterija postane enkrat prazna. Ko se to zgodi kupimo novo, če pa se da jo napolnimo. Isto se zgodi na avtomobilu, akumulator se tudi enkrat izprazni. Lahko rečemo, da je to baterija za naš avto, saj brez njega ne moremo nikamor. Vsak avto ima akumulator, ampak vsak drugačnega. Tukaj ne kupujemo za vsak avto posebej, tukaj govorimo o sami moči oziroma koliko amperov ima kateri. Kakšen manjši avto ne rabi tako močnega, kot kakšen večji bolj močen avtomobil. Nič pa ni narobe, če ga kupite. Poglejte na spletno stran kakšne vse vam ponujajo, če ste v nakupu novega.

Zgoraj sem omenila, da se lahko napolni. Dobi se za akumulator polnilna postaja. Samo po mojih izkušnjah ni najboljša rešitev. Za en čas je, da si ga polnimo, ampak on ne bo več tako dober, kot je bil. Mogoče se motim, ne rečem da imam čisto prav. Boljše je, ko vidite da vam avto zjutraj več ne vžge, da je akumulator odslužil svoja leta kupite novega. Sedaj nekateri to vedo sami kupiti, prav tako zamenjati. Sama zamenjava ni zapletena in težka, lahko vsak to sam naredi. Ampak zelo moraš paziti kateri kabel je plus in minus. Tega res ne smemo zamenjati.

akumulator

Cene se zelo razlikujejo, to lahko opazite tudi na spletni strani. Odvisno je katero znamko kupite. Tudi tukaj vlogo včasih igra sama znamka. Najboljše, da vprašate strokovnjaka ali vašega mehanika ali prodajalca. Kako dolgo ima življenjsko dobo tudi težko pisati in govoriti. Vsak akumulator je drugačen, tudi je odvisno kako ga vzdržujete. Pazit moramo tudi, da kaj na avtu ne pustimo prižgano čez noč. Ker takrat se hitro lahko akumulator izprazni. To se lahko hitro zgodi pri starejših avtomobilih, mislim, da pri novejših ne več tako hitro. Najbolj hitro nam lahko to naredijo luči, če pustimo prižgane.