Bela tehnika v vašem domu

Želite v vašem stanovanju menjati belo tehniko, pa sploh ne veste kaj vse spada pod rubriko bela tehnika. Pod belo tehniko spadajo vsi hladilniki, pralni stroji, pomivalni stroji, kuhalniki, pečice, vodovodne pipe, sušilni stroji, zamrzovalniki, štedilniki, nape, bojlerji in korita. In ob vsej tej beli tehniki bi lahko našli še kaj.

Staro za novo

Da zmanjšamo količino odpadne tehnike po navadi podjetja oziroma trgovine, ki prodajajo belo tehniko ponujajo odvoz stare tehnike, če pri njih kupujemo na novo in v zameno ponudijo nekaj procentov popusta. Menjava več, kot enega kosa bele tehnike pa ni več tako majhen strošek, kajti bela tehnika so drage naprave, ampak kljub temu nepogrešljive v vsakem domu, ker so tako uporabne.

hladilnik

Zato po navadi bele tehnike ne menjamo zaradi njene dotrajanosti, saj delujejo, dobro tudi če so stare že več let, ampak se za njeno menjavo odločimo takrat, ko je popravilo dražje, kot pa nakup novega. Tak primer je hladilnik, ker če nam spusti kompresor je običajno menjava le tega dražja, kot pa nov hladilnik, zato se takrat ljudje odločajo za nakup novega.

Servisi

Servisi bele tehnike običajno niso draga stvar, dokler je naprava v garanciji, ko pa ji garancija poteče se stroški popravila začnejo kopičiti, zato je pametna odločitev, da ko garancija stroju poteče in se začne kvariti, je boljša odločitev nakup novega. Res je, da nov stroj stane več denarja, kot pa popravilo, ampak na dolgi rok bodo stroški popravila enaki oziroma večji kot nakup novega stroja. Odločitev je pa seveda vaša, kakšno prepričanje imate oziroma vaše finančno stanje, kaj lahko v tistem trenutku če se v njem znajdete kupite.