Kaj vam pove cenik lesenih oken in na kaj bodite pozorni

Cenik lesenih oken vam pove, v primerjavi z drugimi okni, koliko stanejo in ali se vam ta okna splača kupiti. Ni vsak cenik – lesenih oken enak, zato poglejte več cenikov od raznih proizvajalcev, koliko ta okna stanejo. Vendar pozor, ne smete primerjati zgolj cenika oziroma cen, ampak tudi kakovost oken, izgled, hitrost montaže, garancijo ter odzivnost mojstrov. Vse to vpliva na končno ceno, ki jo boste plačali in glede na to, da se vam bo dolgoročno splačalo. Poceni okna morda niso tako kakovostna in lahko zdržijo tudi desetletje manj kot kakovostna, hkrati pa skozi njih uhaja več toplote, kar pomeni, da ste dolgoročno na zgubi tudi glede ogrevanja, saj boste zanj plačali toliko več. Torej premislite, kaj se vam v resnici splača.

cenik lesenih oken

Cenik lesenih oken vam pove, katera okna koliko stanejo glede na vrsto lesa, ki se ga uporabi za izdelavo in glede na zasteklitev. Tri slojna so dražja, vendar dosti bolj varčna glede izgube toplote, kar pomeni dolgoročno varčevanje in se dejansko bolj splačajo kot dvo slojna. Cenik lesenih oken pa vam bi pokazal tudi, da so razlike v ceni glede barve. Najceneje je, če so naravna, če pa so kakorkoli barvana, so dražja. Vsekakor so lesena okna najlepša kar naravna.

Cenik lesenih oken pa pove tudi, koliko stane montaža. Za novogradnje je manj, kakor za menjavo oken, ker morajo mojstri okna narediti točno po merah prejšnjih lukenj v stenah in še stara okna vzeti ven iz zidov. Šele nato lahko nova vgradijo. Dobro poglejte, ali je v ceno všteto tudi, da zaščitijo fasado in tla in ali počistijo za seboj. Nekateri tudi popravijo barvo sten in lepo naredijo zaključke pri vgradnji, da se ne pozna, Lahko pa to seveda naredite tudi sami, kar vas bo stalo manj denarja.

Lesena okna so super, ker so naravna in boste vdihovali zgolj naraven les, kar vam ne bo škodovalo. Dihajo in so še nekaj let živa zato včasih lahko malo spremenijo dimenzijo, vendar ne, če so ojačana z aluminijem, kar sicer zadevo podraži.