Detektiv je delo, ki od človeka zahteva veliko

Biti detektiv se sliši nadvse vznemirljivo. Ko slišimo besedo detektiv, takoj pomislimo na hollywoodske agente in vohune, ki se streljajo, uporabljajo najnovejše vohunske igračke in so vedno obkroženi z lepoticami. Zagotovo ga ni med nami, ki si ne bi po ogledu znamenitega Sherlocka Holmesa ali Agathinega Poirota  zamišljal kako bi se spopadel z izzivi in rešili uganko primera. V filmih so nekateri detektivi običajno pravi akcijski junaki, drugi pa svoje nasprotnike nadvladajo s pomočjo miselnih sposobnosti.

Kako pa izgleda prava detektivska agencija

Vendar je biti detektiv daleč od tega, kar vidimo v filmih. Nismo super junaki, ne nosimo kup orožja, verjetno se ne sučemo kot James Bond, zlasti pa ne rešujemo sveta kot Arnold Schwarzenegger. Delo detektiva je resno delo, ki predstavlja resne izzive. Z njimi pomagamo družinam, ki so bile oškodovane na različnih področjih. Delamo tako na področju pomoči posameznikom in gospodarskim združbam.Ko se več ne moremo zanesti na delo policije, ko potrebujemo več kot pomoč le-te, ki lahko traja in traja. Takrat se odločimo za privatnega detektiva. Vsekakor pa je to oseba, ki ima ogromno znanja, izkušenj in je nekoč delovala, ali pa še deluje, v policiji.

detektiv

Detektivske storitve

Storitve detektiva ali detektivske agencije niso omejene zgolj na tatvine in iskanje pogrešanih oseb. Zelo pogosto se za tovrstne storitve odločijo osebe, ki so mnenja, da jih njihov partner vara. Ob enem pa se za detektivske storitve odločijo tudi zaposleni v podjetju. Vodstvo tako velikokrat najame strokovnega sodelavca, ki preverja, ali je zaposleni v primeru koriščenja bolniškega dopusta zares doma, ali pa če je med delavci na delovnem mestu slučajno prisoten alkohol v krvi kogarkoli. Lahko se tudi preverja sumljive posle. Posredovanje policije je lahko velikokrat zamudno, predvsem pa ni tako diskretno. Preverjanje poslovnih partnerjev je zelo pogosta dejavnost. Odkrivanje nepravilnosti, zavajanja in koruptivnosti so zgolj še ena izmed področij na katerih so detektivi aktivni. Torej, če ste razmišljali, da bi se malo igrali in okusili življenje zasledovalcev, raje ne. Kajti lahko je zelo nevarno. Zato to delo prepustite profesionalcem, ki so za ta poklic posebno izurjeni.