Prednosti, ki jih ponuja digitalni tisk in ostale tehnike

Tisk je postal zelo obširen, saj lahko z njim na različne materiale (karton, les, aluminij, plastika, tekstil in tako naprej) natiskamo kakšne poljubne stvari in jih uporabimo za promocijo svojih storitev in izdelkov. Na voljo imamo različne dimenzije, barvne ali enobarvne tiske, enostranske ali dvostranske, digitalni tisk, offset tisk ali XXL tisk in tako naprej. Svoje ugoden digitalni tisk ali kakšen koli drugi si lahko zagotovite pri medijski agenciji Magma media, ki ponuja razne storitve za promocijo ali pa osebno.

digitalni tisk

Torej, ena izmed najboljši načinov je digitalni tisk. Tak tisk je zelo hiter in ga lahko stranki dostavijo že v enem dnevu. To ne pomeni, da ni kvaliteten, vendar ravno obratno. Digitalni tisk je primeren za manjše naklade, kot so letaki, zloženke, katalogi, vizitke in tako naprej. Potem imamo offset tisk, kateri je namenjen za večjo količino tiska in je namenjen za vse vrste papirja, lesa, plastik in ostale materiale. Potem pa imamo še XXL tisk kateri je namenjen za velike formate, kot so na primer za tisk promocijskih materialov, nalepke za vozila, plakati in tako naprej. Tiska se jih lahko na aluminij, na pleksi, forex in še bi lahko naštevali. 

Stroji za digitalni tisk in ostale, so si med seboj različni, saj imajo vsak svoje značilnosti. Seveda tiskanje ni tako zahtevno, je pa potrebno veliko pozornosti in natančnosti, saj ne želimo nobenih napak. Pred samim tiskanjem more biti poskrbljena dovolj velika količina belih robov, da ob rezanju ne izgubimo produkta. Za to morajo poskrbeti grafični oblikovalci in prav tako morajo poskrbeti, da so slike v pravem barven sistemu in to je CMYK. Barvna sistema za splet in tisk se razlikujeta, zato, če želimo kvaliteten digitalni tisk moramo tudi vse nastavitve pravilno nastaviti. Če potrebujete svoj tisk, je Magma media idealna odločitev. Pri njih imajo veliko izkušenj in radi pomagajo pri idejah, če jih še nimate.