Kako izbrati industrijska vrata za vašo poslovno stavbo

Da bi izbrali prava industrijska vrata, morate najprej vedeti, ali se bodo uporabljala notranja ali zunanja, nato morate poznati delovno okolje, v katerem bodo nameščena in opredeliti potrebno stopnjo varnosti. Taka industrijska vrata boste kupili, ker boste vedeli, iz katerega materiala naj bodo vrata. Jeklo je najpogostejša kovina, ki se uporablja za izdelavo vrat, ki se uporabljajo na območjih z visokim prometom. Vinil in aluminij sta druga trpežna materiala, ki se uporabljata pri izdelavi vrat.

 industrijska vrata

Industrijska vrata se lahko odpirajo na več različnih načinov, kot so drsenje navzgor ali nihajna vrata, ki se odpirajo v desno ali levo. Druga vrata se odpirajo navzven ali navznoter. Upoštevanje načina odpiranja vrat je bistvenega pomena za zagotovitev, da operacije v vašem objektu potekajo gladko. Prostor, ki je na voljo za namestitev vrat, je pomembna omejitev, ki jo je treba upoštevati. Industrijska vrata morajo biti praktična glede na predvideno uporabo. Uporaba vrat, širših od 10 metrov niso priporočljiva, saj se težje odprejo. Nekatera vrata stavbi dodajo estetsko vrednost. Les, kaljeno steklo in Lexan so materiali, ki se običajno uporabljajo za bolj sofisticirana vrata.

Industrijska vrata so izdelana iz izolacijskih plošč. Plošče so na tečajih in se dvignejo, da sprostijo prostor za delo. Glede na razpoložljiv prostor nad vrati bodo paneli dvignjeni navpično, z določenim naklonom. Ta tip vrat je mogoče upravljati ročno ali s pomočjo motornega sistema. So zelo energetsko učinkovita. Sekcijska vrata so težka in pri debelini (80 mm) praviloma zagotavljajo zaprtje skladišč, zgradb ali izolativno bolj občutljivih prostorov.

Industrijska rolo vrata so hitra in fleksibilna vrata. Ta prilagodljiva, a toga vrata nudijo veliko lahkotnost in visoko hitrost odpiranja. Prilagojene so za pregrado medsebojno izoliranih področij, ki zaradi pogostih prehodov zahtevajo številne gibe odpiranja in zapiranja. Ustvarjajo učinkovito ločevanje med proizvodnimi in skladiščnimi prostori. Vendar mehka vrata ne ščitijo pred vdorom. Visoka hitrost odpiranja in zapiranja zmanjšuje izgubo toplote, kar zagotavlja prihranek energije. Ta vrata tudi zmanjšajo razpršitev zvoka in ščitijo pred prahom iz bližnjih delovnih območij. Za več informacij pokličite podjetje zgoraj na povezavi.