Kako lahko prodam d.o.o.?

Ker živimo v obdobju hitrih sprememb, napredujoče tehnologije ter široke potrošnje, ki od podjetij zahteva konstantno nižanje stroškov in visoko stopnjo inoviranja, če želijo preživeti, je podjetništvo zagotovo precej težak poklic, ki od posameznika zahteva konstantno prilagajanje. Seveda lahko od posameznika trg občasno terja tudi visok davek – da spremeni področje svojega poslovanja, ali pa enostavno preneha s svojim poslovanjem ter v tem primeru iz podjetja tudi iztrži še nek končni znesek, tj. glavnico ter preostanek, če je preteklo že dovolj časa. Ne glede na to, ali ste v prenehanje poslovanja prisiljeni, ali pa se samo želite preizkusiti še v čem drugem, se verjetno sprašujete sledeče vprašanje – kako lahko prodam d.o.o.?

Prvi korak, ki ga boste primorani opraviti pred prodajo je seveda ovrednotenje vrednosti vašega obstoječega podjetja. Slaba lastnost prodaje d.o.o. je, da to ni delniška družba, ki jo je mogoče prodati tudi preko borze oz. na kapitalskem trgu. Kadar se odločim, da prodam d.o.o., morem torej kupca pridobiti na drugih trgih. To lahko najenostavneje storim tako, da oddam oglas na spletnih mestih, ki se ukvarjajo s prodajo d.o.o.

prodam d.o.o.

D.o.o. pa lahko prodate tudi drugače, brez zapletov – s pomočjo podjetja Firmica. Če se odločite za to pot, enostavno kontaktirajte telefonsko številko, navedeno na naši spletni strani, ali pa nam napišite elektronsko sporočilo. Naše podjetje bo za vas sestavilo ustrezno ponudbo. Nato se bomo dobili le še pri notarju ter dokončno izvedli postopek prenosa lastništva. Na voljo smo vam tudi za vsa dodatna vprašanja v zvezi s prodajo d.o.o.

Naj prodam d.o.o. ali naj nadaljujem s poslovanjem?

Seveda pred prodajo dobro premislite, ali je to resnično stvar, ki vas bo olajšala ter razveselila. Na tem mestu velja logično pomisliti, ali se vam poslovanje izplača, ali pa bo vaša prodaja le še stagnirala, ali pa celo upadala. V zadnjem primeru se najverjetneje bolj izplača sama prodaja, saj lahko kupec podjetja pridobi več od vas samih.