Praznično vzdušje pričarajo kamini na drva

Se tudi vi vsako leto znova veselite decembrskih prazničnih dni? Ključen vtis prazničnega vzdušja lahko pomembno določajo kamini na drva. Kamini Pečarstva horvat so investicija, ki se zagotovo izplača.

So kamini na drva primerni za vsak dom?

Sodobni kamini so inovativni in elegantni elementi, ki popestrijo vaš dom in vanj vnesejo občutek tradicije in domačnosti. Če je nekoč veljalo, da kamini ustvarjajo veliko umazanije in so jih nekateri celo opisovali kot nezaželene elemente objektov, se današnja miselnost spreminja. Kamini namreč dobivajo povsem novo vlogo, pravilno nameščeni v prostor pa ne ustvarjajo umazanije, zagotavljajo pa toplino ne glede na zunanje vremenske pogoje. Prav ti so v času velikega žledoloma postavili jasen znak, da je potrebno uporabljati zanesljive vire toplote, ki niso odvisni od sistemov prenosa energije. Čeprav se namreč zdi, da je elektrika dobrina, ki je stalno na voljo, se je v tistem času dokazalo nasprotno.

 

kamini na drva

 

Kamin lahko namestite v praktično vse želene objekte, pri tem pa pazite le, da vaš objekt zagotavlja osnovne pogoje za namestitev (na primer premer izhodih za dimne pline, prostor)– te bo pregledala strokovna ekipa, ki vam bo lahko tudi svetovala o najboljših možnostih izbire kamina. Izbira je namreč zelo prilagodljiva, zato boste lahko med možnostmi zagotovo našli tisto, ki se optimalno vklopi v vaš prostor. Izbirate lahko med različnimi sestavnimi elementi modelov kamina, pri čemer lahko izbirate med različnimi dimenzijami, oblikami, kaminskimi vložki ter dodatki, ki bodo poskrbeli, da bo vaš kamin še bolj poseben in prilagojen prav vam.

Zakaj je kamin na drva zelena rešitev?

Omenili smo, da je kamin na drva zanesljiv način ogrevanja prostorov, ki je v popolnosti neodvisen od drugih virov, na primer elektrike. Na ta način torej poskrbite, da boste tudi v najhujših zimskih pogojih bivali na toplem. Hkrati tak kamin uporablja obnovljiv vir energije, ki hkrati sodi med vire energije brez ogljičnega odtisa – rastline namreč vežejo ogljikov dioksid iz zraka. V Sloveniji, kjer je trajnost gozdov dobro nadzorovana, pa lahko o leseni biomasi govorimo tudi v povezavi s trajnim zagotavljanjem energije za naše potomce. Redno vzdrževani gozdovi namreč zagotavljajo leseno biomaso skozi daljše časovno obdobje, pri tem pa pomembno prispevajo tudi k lajšanju globalnih sprememb – dve muhi na en mah, torej.