Kakovostna kanaleta odvaja odpadne vode in tekočine

Kanaleta je namenjena temu, da odteka voda iz prostorov ali z drugih zunanjih površin v kanale in da ne poplavi. Tukaj je kanaleta po ugodni ceni, ki je izjemno trdna in kakovostna, narejena iz jekla ali umetne mase, ki je zelo odporna. Oba materiala sta odporna proti koroziji. Izberite tako kanaleto, ki je dovolj trdna, da se preko nje lahko hodi in tudi da lahko vozijo čez njo vozila, še posebej, če je na dvorišču ali v garaži na primer. Izberite tudi tako, da ne drsi, če jo imate v kopalnici ali nekje ob poti in na dvorišču, ker če je mokra ali poledenela, so lahko težave, če ni dobro narejena.

kanaleta

Kanaleta je sestavljena iz dveh delov. Zgornji del je rešetka, ki zadrži večje delce, da ne zaidejo v odtok in ga ne zamašijo. Ti delci so lahko plastična embalaža, lasje, obleka, damski vložki, listje, veje in podobno. Kanaleta se namesti povsod, kje lahko iztečejo razne tekočine, ne samo odpadna ali meteorna voda. Gre tudi za kuhinje ali delavnice, kjer lahko odtečejo v odtok razna industrijska in gospodinjska olja. Ali pa v kurilnicah, kjer lahko izteče kurilno olje. To so snovi, kjer ne smejo odteči v odtok in v naravo, ker jo onesnažijo.

Zato se kanaleta lahko kombinira tudi z lovilci olja, ki so nujni tam, kjer je še tako majhna možnost izliva olja in drugih snovi, kot so črpalke, garaže , parkirišča, kuhinje, delavnice in podobno. Lovilci olja ujamejo olje in ga ločijo od vode, ki čista odteče naprej, olja pa se kasneje lahko pobere in odpelje na varno mesto za reciklažo. Tako zadostite zakonu in ohranite okolje čisto.

Če so vodne ceste in odtoki narejeni pravilno, potem nikoli ne bo poplavilo tudi, če so nalivi hudi in močni. Zato naročite izkušenim mojstrom, da vam speljejo vodne ceste tako, da bodo zdržale z razim bajpasi tudi količine vode ter jo odvajale varno naprej.