Klima komora za laboratorije

Vsak laboratorij mora imeti primerno opremo, da se lahko izvajajo vsi testi. Največkrat gre za orodja in pripomočke, ki jih v drugih dejavnostih le težko najdemo, saj morajo ustrezati določenim predpisom. En tak kos opreme je klima komora, ki poskrbi, da se v notranjosti pogoji ne spreminjajo. Zaradi tega je primerna za različne teste, kjer so potrebni konstantni pogoji. Da je klimatska komora res namenjena le najbolj zahtevnim testom, je priporočljivo tudi potrdilo, da je izdelana v skladu z ICH in GMP standardi. Tako se lahko prepričani, da je komora najboljše kvalitete.

klima komora

Laboratorijska oprema mora biti izdelana v skladu s standardi

Laboratorijski standardi so stroga določila, ki zagotavljajo, da je oprema izdelana najboljše. Ta oprema mora biti brez napak in mora biti izdelana res kvalitetno. Na to vpliva material izdelave, kot tudi sama izdelava laboratorijske opreme. Klima komora mora biti zato izdelana izjemno precizno, da lahko opravlja svoje delo.

Klima komora je del opreme, kjer se zadržujejo določeni klimatski pogoji. Lahko gre za temperaturo ali vlago, prav tako pa se lahko nastavi tudi stalni dovod CO2 ali pa svetlobe. Zaradi vseh teh pogojev, je komora odličen kos opreme pri vsakem laboratoriju, ki potrebuje površino, kjer se lahko izvajajo tudi najbolj zapleteni poskusi.

Klima komora je idealna za testiranje gradbenih materialov ali pa v celični biologiji, kjer so zahteve po zelo nizkih temperaturah. Najpogosteje pa boste klimatsko komoro našli v laboratorijih za kozmetiko, farmacijo in živila. Tam se potrebuje komora, kjer se lahko natančno in hitro uravnava temperatura. Prav tako pa ne strahu, da bi se v notranjosti pojavila izsušitev vzorce, zaledenitev hladilne enote ali pa prekomerno vlaženje delovne komore. Klimatska komora je namreč izdelana iz nerjavečega jekla in ima dvojna vrata, da slučajno ne bi prišlo do kontaminacije vzorcev. Prav tako pa to preprečuje, da bi temperatura padla in uničila preizkus.