Kovček za motor olajša transportne poti

Motoristi se na svoji poti pogosto spopadajo s pomanjkanjem prostora, ki ga lahko reši ustrezno izbran kovček za motor. Ključno vprašanje, ki se vedno poraja, je, kako od mesta A do mesta B spraviti čim več prtljage (sploh, če je na motorju tudi predstavnica nežnejšega spola). Prostoren in trpežen kovček je tako obvezna oprema vsakega motorista, ki s svojim jeklenim konjičkom potuje na daljših razdaljah.

Kateri kovček za motor izbrati?

Vsi motoristi se zavedajo, da potovanje na motorju ni enako kot potovanje v avtomobilu. Slednji je namreč prostornejši in omogoča bistveno več prostora za transport bolj in manj pomembnih stvari. Kljub temu večine uporabnikov to ne zmoti, boste pa zagotovo veseli informacije, da trg ponuja kovček za motor, ki omogoča shranjevanje večjih količin prtljage v primerjavi z običajnimi.

Pri izbiri kovčka morate biti v prvi vrsti odločeni, koliko prostora potrebujete. Nekaterim zadostuje že majhen kovček, ki omogoča shranjevanje čelade, drugi si želijo prostornejšega, ki poleg čelade (ali celo dveh) omogoča shranjevanje prtljage.

Kovček za motor nudi prostor za prtljago in prijetnejšo vožnjo.

Poleg velikosti kovčka lahko izbirate barve, ki bo kovček na motorju naredil bolj skladen z barvami vašega motorja. Saj nikoli ne veste –  morda pa na tak način osvojite svojo bodočo boljšo polovico.

Pomembno vlogo pri izbiri kovčka za motor imajo tudi materiali – kvaliteten kovček za motor sestavljajo trpežni in odporni materiali, ki vam bodo služili v različnih vremenskih pogojih. Čeprav pri trpežnosti materialov pogosteje pomislimo na morebitne nesreče, so poškodbe kovčkov pogosteje povezane z dolgotrajno izpostavljenostjo materialov UV-sevanju, dežju, prahu ter drugim zunanjim dejavnikom, ki negativno vplivajo na življenjsko dobo proizvoda. Zato je pomembno, da izberete materiale, ki preživijo te dejavnike.

Vsi, ki ste se že soočili s tatovi, zagotovo že veste, da mora kovček na motorju vključevati tudi varen sistem zaklepanja s katerim boste preprečili, da bi se vaše potovanje spremenilo v nepotrebno nočno moro.