Kratkovidnost je lahko zelo nadležna

Kratkovidnost je zdravstveno stanje pri kateri oko ni zmožno izostriti slike, ko opazuje oddaljene predmete, medtem ko sliko pri kratki razdalji še zmeraj lahko izostri. Odprava kratkovidnosti je sicer mogoča, toda samo z operacijo. Kratkovidnost lahko povzroča marsikatere preglavice v vsakdanjem življenju. Za začetek je problematičen že sam pogled na stensko uro, če ne nosimo zapestne ure. In tudi če že nosimo uro na zapestju, je to treba približati h golem očesu, da lahko razberemo čas. Nekaj popolnoma neopaznega, dokler se ne zgodi da moramo zaradi tega približevati vse v našem življenju centimetre pred naše oči.

kratkovidnost

Največji korak nazaj pa je, da nas kratkovidnost lahko onesposobi pri opravilih s katerimi oslabimo kvaliteten stil življenja. Eden večjih dejavnikov je vožnja avta, katerega pri takem zdravstvenem stanju ne bomo smeli voziti, ali pa ko s kuhinjskim nožem režemo korenje, generalno gledano zelenjavo, ali pa sadje in ne razločimo razlike med našimi prsti in stvarjo ki jo režemo, prav tako razdalje med našimi prsti in nožem, s katerim režemo. Kratkovidnost se lahko pojavi v zgodnjem otroštvu, lahko pa tudi tekom življenja. Ne glede na to, da je beseda kratkovidnost uporabljena in prepoznana več ali manj zgolj iz zdravstvenega vidika, se lahko uporabi v različnih situacijah, kot naprimer pri osebi, ki ne opazi dolgoročnega cilja.

Kratkovidnost je postala velik problem, saj dandanes ljudje uporabljamo veliko sodobnih naprav, ki škodujejo našemu vidu. Vid je zelo pomemben, zato je pomembno kako ravnamo z njim. Nekateri ljudje se že rodijo s kakšno napako na očeh, tako da vsekakor je dobro, da pazimo kako ravnamo z njimi. Čim manj uporabe sodobnih naprav in čim manj gledanja televizije lahko pripomore k temu, da bomo čim manj uničevali svoje oči. Kratkovidnost je problem tudi pri starejših ljudeh, saj vsi vemo, da se oči z leti pričnejo slabšati. Čez čas se zgodi, da slabše vidimo, kar pa seveda pripelje do tega, da moramo nositi očala ali pa kakšno drugo korekcijo vida. Vid je zelo pomemben, zato se nikar ne igrajte z njim.