Parodontoza LuxDental

Kar nekaj nas je, ki redno ne hodimo na preglede k zobozdravniku. In se tudi večkrat zgodi, da nas kateri zob boli ampak mi raje doma poiščemo kakšno tableto proti bolečinam. Ampak to je najslabša ideja, ki jo naredimo. Ko nas začne boleti kakšen zob pomeni, da se nekaj dogaja in da se nam bo samo slabšalo. Lahko pride do parodontoze, kar pomeni, da lahko tudi izgubimo kakšen zob. Parodontoza je zelo huda bolezen, ki se lahko zgodi v naši ustni votlini. Kako pa izgleda pa boste izvedeli v nadaljevanju, zato kar berite dalje.

Ko dobimo bolezen, ki se nahaja ob obzobnih tkivih in lahko zaradi teka izgubimo tudi kakšen zob ali tudi obzobne kosti, pomeni da imamo parodontozo. Parodontoza ne nastane v enem dnevu, ampak se razvija dalj časa, kar mi včasih niti ne vemo. Lahko ugotovimo, če imamo več krat vnete dlesni, saj se ta bolezen na ta način začne razvijati. Ni nujno, da nas bo kaj vsa ta leta bolelo, ker vnete dlesni vemo, da nas vedno ne bolijo. Parodontoza vemo sedaj, da nastane iz vnetih dlesni. Kateri pa so pokazatelji vnetih dlesni? Teh dejavnikov je več, ko si ščetkamo zobe nam lahko teče kri, naše dlesni so spremenile barvo, tudi bolečine se lahko pojavijo, lahko nam otečejo, tudi slab zadah je lahko kriv za naše dlesni.

parodontoza

Parodontoza je bolezen, ki se lahko odkrije pravi čas, seveda, če bomo redno obiskovali zobozdravnika. Če bomo samo doma sedeli, bo bolezen prišla tako daleč, da boste res ostali brez enega zoba, lahko se zgodi, da jih tudi več izgubite. Ko ugotovite, da so vaše dlesni vnete, da kažejo spremembe, hitro vstopite do zobozdravnika. Na spletni strani LuxDental, ki jo najdete zgoraj lahko ogromno izveste. Prav tako jih lahko pokličete in se naročite, če nimate svojega zobozdravnika. So na tem področju sami strokovnjaki.