Poroka

Poroka je sklenitev partnerske zveze, ko moški in ženska postaneta mož in žena. Za sklenitev zakonske zveze sta obvezni dve priči, ponavadi pa se z mladoporočencema poveselijo še starši, sorodniki in prijatelji.

poroka

Poroka je velik organizacijski zalogaj, zato morate dobro načrtovati. Mogoče ste že kot majhna deklica vedeli, kakšna naj bi bila vaša poroka, vendar je najbolje, da se s partnerjem pogovorita, kakšna pričakovanja imata. Važno je, da zgodaj izbereta datum in se dogovorita tudi za rezervnega, saj bo mogoče vajina prva izbira že zasedena. V današnjih negotovih časih je lahko denar problem, zato dobro premislita, koliko denarja nameravata zapraviti. Poroka bo za vas manj stresna, če si boste omislili poročni planer, kamor zapisujete vse o vaših pripravah, da ne boste česa pozabili, lahko pa vam ostane tudi v lep spomin na najlepši dan vašega življenja. Seznam povabljencev morate vsekakor napisati dovolj zgodaj, da ga lahko po potrebi še hitro prilagodite in da goste pravočasno obvestite o vaši poroki.

Kraj, kjer bo potekala vaša poroka in kasneje poročno slavje je vsekakor pomemben, zato si vzemite dovolj časa da preverite različne možnosti, posebej pa pazite na velikost prostorov, da ne bo gneče. Glasbeniki vam bodo pomagali ustvariti pravo slavnostno vzdušje, zato je dobro da se pravočasno odločite in jih najamete. Potem pa pride čas za najvažnejše, vašo poročno obleko! Pobrskajte po spletnih straneh, revijah in vprašajte za priporočila vaše prijateljice in znanke. Imejte v mislih, da je potrebno obleko rezervirati najmanj štiri mesece vnaprej.  Pazite, da boste pravočasno rezervirali vse, ki bodo vaš dan naredili popoln: frizerja, fotografa, aranžerja in podobno. Povabljeni se vedno sprašujejo, kaj naj prinesejo mladoporočencema, zato jih zagato lahko olajšate s tem, da naredite seznam daril ali kar odprete darilno knjigo v eni od trgovskih hiš. Če si boste ta navodila zapomnili, bo vaša poroka res nepozaben dan.