Zakaj podjetja in posamezniki potrebujemo pravno svetovanje

Pravno svetovanje je dobrodošlo za podjetja in za posameznike, saj je pravniški jezik kompleksen in laikom nerazumljiv. Izurjeni in izkušeni vrhunski svetovalci vam nudijo kakovostno pravno svetovanje na področjih gospodarstva, nepremičnin in delovnih razmerij. Pogodbe morajo biti dobro narejene, da ni težav in če do njih pride, se postopke hitro ter poceni zaključi vam v prid. Ravni svetovalec stane dosti manj denarja, kot napake, ki jih lahko naredite, pa niste za to nič krivi in bo nekdo drug to izkoristil, ker lahko. Naj bo vaše poslovanje čisto ter transparentno, kar vam lahko naredi le uspešen in izkušen pravnik.

pravno svetovanje

Pravno svetovanje na zgornji povezavi zajema več področij in tudi splošno svetovanje na področju prava. Če gledamo gospodarsko pravo, pravniki nudijo pravno pomoč podjetjem in posameznikom pri statusno pravnih vprašanjih. Pomagajo pripraviti splošne akte in različne pogodbe pri delovanju gospodarskih družb ter drugih pravnoorganizacijskih oblikah.

Tudi nepremičnine so del poslovanja, pa naj gre za podjetja ali posameznike. Pravno svetovanje in priprava pravnih dokumentov pri prometu z nepremičninami je izjemno pomembno, da ne pride do težav, izgube denarja ali celo tožb. Preverijo tudi, ali niso morda nepremičnine s čim obremenjene, kar so lahko različne stvarne pravice, ki lahko povzročijo tudi izgubo nepremičnine, če se ne pozanimate pravilno. Na to bodo pravniki zelo pozorni. Običajno prodaja ali nakup nepremičnin potekata na podlagi zakona o nepremičninskem posredovanju. Lahko pa uporabite sodelovanje, ki zajema svetovanje in pripravo prodajne strategije ter iskanje primernega kupca.

Pravno svetovanje se dotika tudi delovnih razmerij, plač in kadrov, zato taka pomoč pri delovnopravnih vprašanjih in pri pripravi pogodb pride še kako prav, saj se lahko nasprotno v kaj zaplete. Pomagajo vam tudi pri pripravi internih aktov. Če pa pride do težav, vas zastopajo v vseh delovnopravnih sporih. Nenazadnje vam naredijo skrben pregled poslovanja zaradi strateških odločitev v podjetju. Analizirajo vam poslovanje podjetja in ocenijo tekoče ter prihodnja poslovna tveganja. S pravniki ste vedno varni.