Predelava vozila na avtoplin

Na svetu je vsak dan več vozil. In vsa ta vozila čedalje bolj onesnažujejo okolje. Avtoplin je odlična alternativa bencinu in dizlu. Je okolju veliko bolj prijazen saj v sebi ne vsebuje delcev, ki škodujejo naravi. Predelava je pametna izbira tudi za vse, ki hočete privarčevati. Investicija se vam bo povrnila že v 18 mesecih. Na avtoplin lahko praktično predelamo skoraj vsako vozilo. Po svetu so že zabeleženi primeri predelava avtobusov na avtoplin.

avtoplin

Na svetu je število avtomobilov na plin čedalje večje. Po velikih mestih so zaradi porasta vozil že določili zakone, da je avtoplin bolj prijazen oklju kot bencin ali dizel. Zato imajo ljudje, ki vozijo vozila na plin nekatere ugodnosti. V porasti so predvsem taksiji na ta način. Še posebej na Japonskem, kjer so zaradi onesnaženega zraka uvedli zakon, da mora biti vsak taksi avto predelan na avtoplin. Odličen primer predelave vozil je tudi Dunaj, kjer je ves mestni prevoz predelan na to vrsto goriva. Predelava vozila stane od 4500€ pa tja do 6500€, odvisno od modela in velikosti. Povprečno je za predelavo potrebno dva do tri dni včasih malo več.  Veliko ljudi se je spraševalo, koliko stanejo polnilne postaje za postavitev. Polnilne postaje stane do 45.000€, kar je v primerjavi s ostalimi zelo malo. Na svetu je veliko vzglednih primerov, ko se ljudje odločajo za predelavo vozil na avtoplin. Kraljica Elizabeta se okoli vozi z Rolls Roycem, ki je predelan na avtoplin. V Španiji so se odločila, da bodo po večjih mestih vsa mestna prevozna sredstva predelana na avtoplin.

V Sloveniji je vozil na plin malo. Politiki bi lahko naredili več, da bi opogumili državljane, da bi si predelali avtomobil na plin. Plin je odlična alternativa drugim gorivom namreč je precej bolj čist in ne onesnažuje okolja ter je cenejši.