Rezervoarji za deževnico visoke kakovosti za samosokrbo

Rezervoarji za deževnico so izjemno uporabne naprave, da vam prihranijo denar. Tukaj so rezervoarji za deževnico visoke kakovosti, ki vam jih mojstri lahko tudi vgradijo za vašo stavbo, poslovno stavbo ali vikend in tudi gospodarska in druga poslopja. Deževnica se namreč nabira s streh in je uporabna za zalivanje vrta in nasadov, napajanje živine, sanitarno vodo in tudi za pitno vodo. Vendar morajo taki rezervoarji za deževnico imeti kvalitetne filtre za čiščenje vode, da je primerna za pitje in varno uživanje brez bakterij in umazanije iz ozračja. Filtri vodo prečistijo enako, kot če teče pod zemljo in jo prečistijo zemlja ter kamenje, zato je podtalnica izjemno čista voda.

rezervoarji za deževnico

Kakovostni rezervoarji za deževnico so lahko narejeni iz umetnih mas ali so betonski, odvisno je, kaj vam bolj odgovarja in kakšen je teren, kaj se lahko tja postavi. Vgradijo se običajno v zemljo zato, da je voda hladna za uporabo, ker mora taka biti za zalivanje in pitje. Za sanitarno vodo ni tako pomembno, vendar pa lahko zmrzne pozimi, če so nizke temperature. Zato v zemljo vkopani rezervoarji za deževnico ohranjajo vodo, preprečujejo, da se v njej ne nabirajo bakterije in so tudi pospravljeni tako, da vas ne bodo motili.

Rezervoarji za deževnico so precej različni. Najprej se razlikujejo po velikosti. Kako velikega boste nabavili, je odvisno od tega, za kaj vodo potrebujete in v kolikšni meri želite biti samooskrbi z vodo, kar vam bo prihranilo precej stroškov, ki jih plačujete sedaj za vodo ali bi jih v prihodnje pri novogradnjah. Porabo lahko preračunate sami ali to prepustite mojstru.

Nato se odločite, za kaj boste vodo upravljali in kje bo rezervoar. Rezervoar je lahko nekje zunaj stavbe v zemlji, v okolici stavbe ali pod dvoriščem in pod parkiriščem, lahko pa je v stavbi na primer v kleti, če nimate prostora okoli vaše stavbe. V večino zbiralnikov vgradijo sistem, ki poganja vodo v vaše naprave, v kopalnico in kuhinjo ali v napajalnike in napajalne sisteme. Vse lahko nadszirate z elektronkim zaslonom in če je vodap itna, to lahko tudi nadzirate, daje v se v redu. Tako boste dobili svojo lastbno vodo, ki je ne bo zmanjkalo in še plačati je ne bo treba.