Ribolov – šport bogatih ali množice?

Vrnimo se kakšnih petdeset let nazaj, ali pa še več – takrat se je ribolov izvajal več ali manj zato, da so si ljudje ulovili ribe, katere so kasneje pojedli, torej so z njimi preživljali svoje družine. Vse to se je skozi leta sprevrglo v zabavo – ribiči so to vse skupaj vzeli za šport, kjer se lahko sprostijo, kjer se lahko zabavajo in hkrati odmaknejo od vsega stresa, ki nas v današnjem času obdaja. Z vsem tem so se pričele razvijati tudi mnoge ribiške trgovine, v katerih lahko danes kupimo različno ribiško opremo in ribiške vabe. Teh trgovin je iz dneva v dan več – nekatere se obdržijo in preživijo, druge spet ostanejo le kakšno leto ali dve, nato pa zaprejo svoja vrata.

ribolov

Tako nekako se je ribolov razvijal skozi leta in seveda z njim tudi ribiška oprema – a vse to so »zavohali« tudi proizvajalci vse te opreme. Opazili so, da je med ljudmi vse več povpraševanja za raznimi izdelki, da se vse to zelo dobro proizvaja in ta šport je v zadnjih letih postal prava industrija opreme! Ker se vsa ta oprema zelo dobro prodaja, so prodajalci videli priložnost, da dvignejo cene vseh teh proizvodov – in tukaj se potem postavi vprašanje, ali se je ribolov sprevrgel v šport za tiste, ki imajo veliko denarja? Po eni strani bi ta trditev lahko držala, po drugi strani pa lahko z malo več znanja in iznajdljivosti veliko denarja tudi prihranite.

Kako torej prihraniti denar? V vsakem primeru je izredno pomembno, da ribiške palice, role in druge zadeve ne kupujete na pamet! Preden opravite kakšen nakup, se vsekakor najprej pozanimajte, kakšni so odzivi tistih, ki takšen kos ribiške opreme že imajo. Se sedaj sprašujete kje takšne informacije dobiti? Vsekakor je to najlažje na kakšnih ribiških forumih in portalih – eden takšnih, kjer se najde ogromno informacij o ribiški opremi, ter vsem drugem povezanim z ribolovom, je sigurno ribiški portal Slo-fishing.si, ki ga najdete na naslednjem naslovu: http://www.slo-fishing.si/. Če boste torej kupovali z glavo, vam bo v žepu ostalo kar nekaj denarja, ki ga boste kasneje lahko porabili na primer za ribiške karte in ribolov na različnih vodah, ki si jih boste zaželeli.