Ročna pametna ura

Ročne pametne ure so danes nekaj, kar je v zadnjih letih ogromno veliko naraslo in je postalo pravi trend. Vsekakor se hitro opaža da ta trend postaja vsako leto večji, velika zahvala temu pa seveda gre podjetju Apple, saj so s svojim izdelkom pametna ura Apple Watch, pametne ure pripeljali med najbolj popularno tehnologijo. Tako da sklepamo da se tudi vi ne bi branili imeti svoje pametne ure, tu zagotovo niste edini. Pametna ura Apple Watch je bila leta 2018 nasploh najbolj prodan Applov produkt, kar se sliši noro saj večina bi mislila da bo ti bil iPhone, ravno tako pa je bila tudi najbolj prodana pametna ure vseh znamk. Vsekakor pa je Apple Watch za večino ljudi rahlo predraga, poleg tega pa je v Sloveniji sploh še ne moremo kupiti, tudi če bi to želeli. Če si želimo imeti Apple Watch moramo po tega v Avstrijo ali pa na Hrvaško, seveda pa jo lahko naročimo preko Appla. 

pametna ura ročna

K sreči pa imamo danes na trgu ostalo ponudbo pametnih ur, tako “high end” modele kot pa tudi običajne modele. Vsekakor so “high end” ure boljše od navadnih, saj imajo te posebne funkcije, ki pač za nizko ceno niso mogoče, to je naprimer Applov nov sistem v WatchOS 6, ko pametna ura v primeru padca ali pa če zazna vstavitev srčnega utripa, sama pokliče na pomoč in vam posledično reši življenje.

Kot pa smo že rekli imate na trgu tudi cenejše ure, ki imajo funkcije katere bodo večino ljudi, ki niso ravno največji poznavatelji tehnologije popolnoma zadovoljije, saj bo to za njihovo uporabo več kot dovolj funkcij. Velik bonus pri tem pa je tudi to, da ta pametna ura ne bo popolnoma izpraznila njihove denarnice. Pametna ura je torej nekaj, zelo uporabnega, kar menimo da bi moral vsak posameznik izkusiti in se z njo poigrati.