Svingerji – moderen pristop k spolnosti

V družbi, v kateri je dovoljeno bistveno več, kot včasih, ker se manj obsoja, manj opravlja in manj obremenjuje, so tudi svingerji zavzeli svoje mesto.

svingerji

Kaj to sploh je? Svingerji so ljudje, ki menjajo svoje spolne partnerje med seboj. Gre za pare, ki se spolno družijo z drugimi pari v vseh možnih kombinacijah. Ali je to zdravo ali ne, z mentalnega in fizičnega vidika, na tem mestu ne bomo razpravljali, je pa eno jasno – svingerji so v zadnjih letih pridobili na popularnosti. Očitno področje spolnosti ni več tabu tema in posamezniki brez težav med seboj delijo različne želje in interese. Ne samo znotraj para, pač pa tudi širše, kar je sicer po eni strani dobro za posameznikovo spolno življenje, po drugi strani pa svingerji v svoja razmerja vnašajo nemalo negotovosti. Ni nujno, da bodo svingerji to ostali celi življenje, je pa verjetno. Če si torej nekdo v paru zaželi popolne monogamije, se morda drugi partner s tem ne bo strinjal, ker se med svingerji dobro počuti. Zveza, še tako dolgotrajna in trdna, lahko zaradi takšne ovire hitro razpade.

Na splošno so svingerji znani po tem, da so se kasneje pripravljeni zavezati in obvezati. Da nim monogamija ni ravno blizu, je več kot očitno, pogosto pa tudi svoje partnerje iščejo v svingerskih krogih, v katerih zagotovo vedo, da bodo našli nekoga, ki ima podobne interese. Oseba, ki ji svingerji niso ravno blizu, naj se takaih krogov in ljudi raje izogiba. V želji, da boste spreobrnili zapriseženega svingerja, se nikar ne spuščajte v razmerje z njim. Dokler se ne bo sam odločil, da mu tovrsten hobi ni več po godu, mu tega tudi vi ne boste preprečili, zato je morda bolje, da v takem primeru poiščete nekoga drugega. Svingerji pa naj se družijo z… no ja, s svingerji.