Udobne in lepe pajkice

Modni trend, ki je prevzel svet oblačil v zadnjih letih, so zagotovo pajkice. Take in drugačne, elegantne in športne, pisane in enobarvne, pravzaprav sploh ni pomembno.

pajkice

Pajkice so tako funkcionalen kos oblačila, da ga praktično lahko porabimo za katerokoli priložnost. Uporabljamo jih lahko namesto hlačnih nogavic, v bolj mrzlih zimskih dneh, ker so načeloma delebejše, lahko jih oblečemo pod tuniko ali pa povsem samostojno namesto hlač. Ker je ponudba tako velika, lahko kupite pajkice različnih debellin in različnih materialov, ki jih boste potem izkoristili za skorajda vsak izhod.

Pajkice se v osnovi ločijo na športne in tiste, ki niso namenjene športnim aktivnostim. Športne so narejene iz materialov za športna oblačila, ki so namenjene manjšemu potenju in so bolj trpežne in raztegljive. Take seveda niso primerne za vsakodnevno nošnjo, pri športnih aktivnostih pa pridejo še kako prav, ker se tesno prilegajo telesu. Pajkice, ki so namenjene nošnji kar tako, vsak dan, so narejene iz drugačnega materiala, lahko gre za navaden bombaž ali pa kakšne bolj prefinjene tkanine. Slednje tudi povzročajo, da se pajkice širijo iz prvotno športnega sveta v svet elegance in gala dogodkov.

Če želite pajkice kombinirati tako, da boste izgledali dobro, pazite na to, da nase ne date preveč barv in vzorcev. Poudarjen naj bo en kos oblačila, vse ostalo pa naj bo v bolj nevtralnih barvah. Poleg tega bodite pozorni na to, da se vam pajkice zares prilegajo. Ni namreč hujšega, kot premajhne pajkice, ki se potem tako raztegnejo, da izgledajo kot hlačne nogavice in so povsem neprimerne za samostojno nošnjo. Pazite, da se skladajo z ostalimi deli vaše garderobe in da niso preveč vpadljive. Ker so oprijete, boste tako ali tako opazni, tudi če vaših pajkic ne bodo krasile neonske barve in strupeni vzorci. Če boste upoštevali vse to, vam bodo pajkice zagotovo še kako prišle prav.