Ugodna ponudba letnih gum za vsa vozila

Ni vsaka ponudba ugodna ponudba letnih gum zato je treba dobro prebrati kaj kdo ponuja.

Letnih gum je na tržišču na pretek. Različne znamke, vrste, velikosti in z različnimi platišči v ponudbi res lahko najdemo prav vse. Vsako leto se je težje odločiti kakšno “obutev” kupiti za naš avto. Razlika je pri letnih gumah hitro vidna saj imajo na prodajnem mestu etikite, ki nam povedo vse lastnosti, ki jih tiste gume imajo in lahko hitro ocenimo ali bomo kupili poceni gumo z slabšimi lastnosti ali pa bomo za to pomembno opremo vozila odšteli malo več denarja in res dobro opremili naš avto za vse razmere in celotno sezono.

letnih gum

Za nakup novih letnih gum bi se morali odločiti vsaj na vsake 2 – 3 leta saj gume v tem času postanejo zaradi nepravilnega shranjevanja čez zimo trde, saj stojijo na nekem mrzlem in svetlem prostoru. Poleg tega pa gumam tudi z agresivno vožnjo nekaterih hitro zmanjšamo profil gum pod mejo, ki je dovoljena za uporabo letnih gum na cestah. Potem pa sledijo kazni, ki niso prav nič poceni a obvezne saj gre tu tudi za varnost drugih v prometu in ne samo za našo varnost.

Letnih gum tudi vse več zavržemo v gozd ali pa jih celo skurimo ob kresovih s tem pa povzročamo dodatno nepotrebno onesnaževanje okolja. Tudi to postaja danes vse večja težava. Letnih gum ne bi smeli odlagati v okolje. Pravzaprav v okolje nebi smeli odlagati prav nobenih smeti saj ga bomo le tako lahko ohranili do te mere, da bo človek lahko še dolgo let bival v njem. Odvoz letnih gum pa naj bi uredili v podjetja kjer bi se jih lahko znebili na bolj okolju prijazen način. S tem pa bi pripomogli ohraniti naš planet.