Vgradne pečice za peko slastnih jedi

Ni sodobne kuhinje brez kakovostne vgradne pečice. Prav vsaka gospodinja jo uporabi vsaj enkrat tedensko za pripravo nedeljskega kosila in sladice, ki po kosilu pač ne sme manjkati. Vgradne pečice različnih priznanih proizvajalcev po ugodnih cenah boste našli na https://www.mojpaket.si/vgradne-pecice, kjer so za vas pripravili pravi cenovni bombon. Oglejte si ponudbo ter posodobite svojo kuhinjo.

Pri izbiri vgradne pečice se boste najprej srečali z izbiro proizvajalca. Slednja je odvisna od vaših osebnih preferenc in izkušenj. Srečali se boste tudi z različnimi širinami – standardna širina znaša 60 cm, lahko pa tudi več, odvisno od elementa, ki ga imate na voljo za namestitev. Informacijo o porabi elektrike nosi energijska nalepka, ki med drugim vključuje tudi podatek o energijskem razredu naprave. Vgradne pečice razreda A so najbolj ekonomične ter primerne za vsakodnevno uporabo, brez da bi pri tem poskočila vaša položnica za elektriko.

vgradne pečice

Ker je priprava hrane prvenstvena naloga vgradne pečice, je potrebno nekaj pozornosti nameniti tudi funkcijam, ki jih slednja ima. Poleg običajne peke imate tako na voljo tudi nekaj drugih načinov priprave hrane. Kombinacija pečenja s paro omogoča pripravo bolj sočnih jedi, pri katerih se ohrani tudi več mineralov in ostalih hranil. Priporočljiva je izbira pečice z grill funkcijo, s pomočjo katere boste lahko pripravljali okusne mesene poslastice, ter možnostjo ventilatorskega pečenja. Dandanes boste sicer težko našli pečico brez te opcije, pa vendar to vseeno raje preverite.

Kaj pa čiščenje? To, kar so nekoč gospodinje lahko le sanjale, se danes uresničuje. S pomočjo samočistilnih pečic namreč. Izberite vgradno pečico s samočistilno možnostjo in ne bo vam je potrebno čistiti – nikoli več. To je mogoče s pomočjo postopka pirolize. Slednja je ime za postopek čiščenja v notranjosti pečice s pomočjo visoke temperature. Pečica se tako segreje na okoli 500°C, pri kateri madeži in ostanki hrane na površini zoglenijo ter padejo na dno. Po končanem postopku nam ostane le kupček pepela, ki ga je potrebno odstraniti z gobico.