Vrhunske vzmetnice

V časih, ko je življenje hitro, stresno in polno obveznosti, je kvaliteten in dober spanec, še kako pomemben, da si naberemo energije in novih moči za naporen delavnik. Vzmetnice igrajo zelo veliko vlogo pri kvaliteti spanca in je zato zelo pomembno kakšno ležišče si izberete in kako se ta prilagaja vašemu tipu telesa. Na izbiro je dandanes ogromno različnih vzmetnic, od katerih se za vsakega najde ravno pravšnja za potrebe pravilnega in dobrega spanja. Vzmetnice so po veliki večini ortopedsko in anatomsko oblikovane, kar pomeni, da izpolnjujejo pogoje, ki pripomorejo k boljši legi in drži hrbtenice, ter spočitosti celega telesa. 

vzmetnice

Zelo priljubljene so vzmetnice iz spominske pene, saj se le te kar najbolje prilegajo telesu in lajšajo bolečine hrbtenice in križnega predela, ki nastanejo od preveč sedenja in napornega tempa današnjega življenja. Že skorajda normalno je, da se poleg ležišča dobi tudi antibakterijska prevleka, ki poskrbi za to, da se na ležišču ne nabere preveč pršic in drugih potencialno zdravju škodljivih mikroorganizmov. Nekatere vzmetnice imajo celo prevleke, ki med spanjem krepijo imunski sistem in vsako noč pripomorejo k boljšemu počutju in boljšemu zdravju. Poleg vzmetnic iz spominske pene obstajajo še žepaste zmeti in vzmeti iz lateksa, ki vsebujejo tudi deleže naravnega kavčuka, prav vse pa stremijo k temu da naše spanje karseda izboljšajo.

Zelo pomembno je tudi, kakšno vzmetenje ležišča premorejo, saj je od tega odvisno, koliko podpore vzmetnice telesu nudijo. Nekatere vzmetnice imajo celo toplejšo in hladnejšo stran, da se prilagajajo temperaturnim pogojem in vas pozimi grejejo in poleti hladijo. Tako imajo nekatere na eni strani svež in zračen bombaž, na drugi strani pa toplo, izolativno volno in poliester, ki zadržita toploto. Skratka lahko rečemo, da so vzmetnice danes že skorajda prava znanost, saj opravljajo še mnogo drugih funkcij, kot pa samo spanje. Naložba v dobro vzmetnico je naložba tudi v zdravje in dobro počutje, ki pa je vredno vsakega centa.