Zakaj se zgodi zaprtje?

Prebavila in prebavni istem predstavljajo veliko vlogo v našem delovanju ter preživetju. Prebavila opravljajo pomembno nalogo, seveda pa pride tudi kdaj do obolenj in bolezni prebavil ter podobnih težav. Ena od teh, ki je resnično najbolj neprijetne pa je zagotovo zaprtje. Zaprtje je pravzaprav težavno in trdo izločanje zasušenega blata v majhnih količinah. Zaprtje je predvsem problem starejšega prebivalstva, se pa vse pogosteje pojavlja tudi pri otrocih in mladih. 

Razlogi za zaprtje so lahko mnogi, ene najpogostejših pa boste lahko spoznali že v nadaljevanju Če imate vi sami ali kdo od vaših družinskih članov težave in vas zanima bolj natančen opis vzrokov in tudi posledic, pa lahko obiščete spletno stran, ki jo najdete na www.avogel.si. Na njihovi spletni strani tako lahko najdete vrsto koristnih nasvetov na področju zdravja in zdravil.

zaprtje

Zaprtje nastane zelo pogosto takrat, kadar se odpravljamo na potovanja, daljše izlete in dopust. Do tega pride zaradi spremembe okolja, zadrževanja, ki vse samo poslabša in vznemirjenja. Prebavila na naše psihično počutje odreagirajo zelo močno in se mišice prebavil skrčijo, kar povzroči zastoj prebave. 

Naslednji vzrok za zaprtje je čustvena stiska. Če človek trpi hudo čustveno stisko že dalj časa se vrti v začaranem krogu žalovanja in zaprtja. Dokler se ne boste znebili svoje žalosti se tudi vaša prebava ne bo popravili, niti v primeru, da pijete dovolj vode in uživate zdrav hrano. 

Veliko vlogo pri kvalitet prebave pa igra tudi prehrana. Od prehrane je odvisno koliko časa se bo hrana, ki smo jo pojedli prebavljala. Najboljša hrana za zdravo in hitro prebavo so vlaknine, polnozrnati izdelki in žitarice, stročnice, sadje in zelenjava. Če si želite prebrati več o tej temi pa jih obiščite na njihovi spletni strani in še danes najdite zdrave rešitve za vaše težave.