ZDRAVNIŠKI PREGLED ZA VOZNIŠKI IZPIT JE POGOJ ZA UPRAVLJANJE Z MOTORNIM VOZILOM

Zdravniški pregled za vozniški izpit je pregled, na katerem se ugotavlja, če je oseba telesno in duševno zmožna upravljati z motornim vozilom. Več o tem si lahko preberete na https://www.sanus-statera.com/zdravniski-pregled/, kjer se lahko tudi naročite na zdravniški pregled za vozniški izpit. Po opravljenem pregledu pa dobite zdravniško spričevalo o telesni in duševni zmožnosti za vožnjo motornih vozil, ki je praviloma veljavno tri leta, razen v primeru, ko se zdravnik odloči drugače.

zdravniški pregled za vozniški izpit

Kdaj se izvaja zdravniški pregled in kako izgleda?
Zdravniški pregled za vozniški izpit se izvede za bodoče voznike, saj je potrebno preveriti, če so zmožni opravljanja z motornim vozilom, za poklicne voznike in tiste, ki želijo vozniško dovoljenje podaljšati. Prav tako se zdravniški pregled izvaja za viličariste, žerjaviste in gradbince, ki upravljajo z dvigali ter težko gradbeno mehanizacijo. Zdravniški pregled se opravi na podlagi pregleda osebe in vpogleda v njeno zdravstveno dokumentacijo, katero posreduje izbrani osebni zdravnik. Na zdravniškem pregledu se torej preverja, če je oseba telesno in duševno zmožna upravljati z motornim vozilom, to je namreč pogoj za pridobitev ali podaljšanje vozniškega dovoljenja.

Kaj morate na pregled prinesti in kakšna je cena zdravniškega pregleda?
Kadar se odpravljate na zdravniški pregled za vozniški izpit, potrebujete svoj osebni dokument, to je lahko osebna izkaznica ali potni list. V primeru podaljševanja dovoljenja, pa morate s seboj prinesti še svoje vozniško dovoljenje. Na zdravniškem pregledu morate s seboj imeti zdravstveno izkaznico in zdravstveni karton z vsemi izvidi, katerega naročite pri svojem osebnem zdravniku. Pomembno je, da s seboj vzamete še vse izvide specialističnih pregledov, ki bi lahko vplivali na oceno sposobnosti. Če nosite očala ali kontaktne leče oz. so vam ta predpisana, jih morate na pregledu imeti s seboj. Stroški zdravniškega pregleda so različni, določi jih izvajalec oz. javni zavod samostojno. Zato morate s seboj na pregled vzeti še gotovino ali bančno kartico.