Že imate drevo denarja?

Drevo denarja, ste že slišali za kaj takega? No, obstaja. Priporoča se celo, da imate drevo denarja v stanovanju ali hiši, vendar ne samo enega, pravijo da naj bi še posebno bili srečni številki tri ali pa pet. Kakšno in zakaj se tako imenuje pa več o članku, ki sledi. Morda še niste slišali za drevo denarja, ste pa slišali za tolstolistnico. Zanjo velja, da prinaša srečo tistemu, ki jo vzgaja in skrbi zanjo. Drevo denarja so poimenovali za to ker naj bi listi izgledali kot kovanci, ki seveda simbolizirajo denar. 

drevo denarja evro

 

Za drevo denarja je značilno da prinaša blaginjo, srečo ter finančno varnost. Za drevo je nujno, da lepo skrbite zanj in je vedno zdrav. Nekateri bodo rekli da so te besede prazen nič in da v to nikakor ne verjamejo. Odvisno je seveda od vsakega posameznika ali bo verjel v drevo denarja ali ne, vsekakor pa vam bo drevo prirasel k srcu in boste z veseljem skrbeli zanj. Drevo je primerno tudi za kakšno darilo, saj ima lepo simbolično vrednost. Drevo denarja je zelo nezahtevna rastlina, ne potrebuje veliko oskrbe, kar pomeni tudi ne toliko zalivanja. Pravzaprav je zelo podobno kaktusu, manj ga zalivaš, boljše uspeva. 

Drevo denarja uspeva tako v notranjih prostorih kot tudi zunaj in je zimzelena rastlina. Drevo pa nima zgolj listov, ampak tudi cveti in ima bele, rumene ali pa rožnate cvetove. Rastlini najbolj paše če je nekje na toplem in svetlem mestu. Bolje da jo ne postavljate direktno na sončno svetlobo, saj lepo zeleni listi hitro porumenijo. Seveda pa prenese tudi hladnejši in temnejši prostor. Rastlina slabo reagira na stoječo vodo, torej je bolje da jo zalivate bolj malo in preverite kako navlažena je prst. Drevo denarja je lepa rastlina, ki lahko popestri vaš prostor ima pa tudi simboličen pomen, kar da piko na i, dase odločite za tovrstno rastlino.