Življenjsko zavarovanje

Priprave na starost se začnejo že v mladosti. Se tudi vi sprašujete, kako boste ob naraščajočih cenah poskrbeli zase in svojo družino v starostnem obdobju, ko boste imeli manj finančnih sredstev? Da bi poskrbeli za finančno stabilnost v vseh starostnih obdobjih, že v času delovne aktivnosti sklenite življenjsko zavarovanje, ki je prava pot k temu, da bo vaše življenje bolj mirno.

Kaj je življenjsko zavarovanje?

Življenjsko zavarovanje je zavarovanje, ki ga sklenete z namenom večje finančne varnosti in stabilnosti. Gre za eno najbolj pogostih oblik zavarovanj, ki jih sklenejo ljudje, pri čemer se zagotovi zavarovanje tako za vas kot vaše bližnje. Zlasti tisti, ki imate kredite oziroma dolgove, lahko z ustrezno zavarovalno vsoto za življenjsko zavarovanje, poskrbite, da vaša bremena, ki vas bremenijo, ne bodo bremenila tudi vaših svojcev. Zlasti v primerih nenadne smrti lahko namreč svojci, ki ostanejo za vami, postanejo naenkrat obremenjeni s finančnimi vložki za katere sami niso odgovorni.

življenjsko zavarovanje

Za koga so življenjska zavarovanja prava odločitev?

Življenjsko zavarovanje lahko sklene praktično vsak. Gre za zavarovanje s katerim poskrbite za finančno stabilnost v starosti, finančna sredstva za pogreb ter stroške zapuščine, lahko pa tudi finančno varnost v primeru bolezni. Opcije zavarovanja vam omogočajo tudi finančno varnost otrok in vnukov, pri čemer lahko s finančnimi sredstvi poskrbite za njihovo štipendijo, varčevanje ter nakup stvari, ki jih bodo potrebovali kasneje v življenju (na primer avto, stanovanje). Namen za katerega je smiselno varčevati lahko določite sami, pri tem se zavedajte, da lahko z življenjskim zavarovanjem poskrbite za dodaten vir sredstev ob pokojnini. Čeprav se vam morda ta danes zdi še zelo daleč, boste takrat izredno hvaležni. Vedno višje cene bivanja namreč terjajo svoj davek, zaustavitvi rasti cen, pa vsaj zaenkrat, še ni videti konca. Prav zato za varnost danes poskrbite sami – na starost pa boste ob stabilnih financah mirno uživali v jeseni življenja.