Prvi znaki nosečnosti

Nosečnost je lahko nekaj zelo lepega, če je to pričakovano. Nekaterim pa to postane resen problem in se raje odločijo za splav. Vsaka odločitev je pravilna in vsak ve kaj bo najbolje za njega, zato nikoli ne obsojajte koga, ki se odloči za tako odločitev saj ne veste kaj se dogaja v njihovem zasebnem življenju. Mogoče jih ovirajo finančne težave, razne genske bolezni, trenutni položaj v življenju… Zato je dobro vedeti kakšni so prvi znaki nosečnosti, da lahko ukrepamo čim hitreje in se začnemo odvajati alkoholu in ostalim škodljivim zadevam za dojenčka. Vse si lahko bolj podrobno preberete na spletni strani Vitanoval, https://www.vitanoval.com/si-si/blog/prvi-znaki-nosecnosti

znaki nosečnosti trebuh

Prvi znaki nosečnosti se pojavijo pri vsaki ženski drugače, zato je težko vedeti kdaj pride do sprememb. Najbolj prepričljiv znak je izostanek menstruacije, kjer se večina žensk kmalu odloči za nosečniški test. Seveda se pri nekaterih tudi pojavijo krvavitve, vendar malo bolj blage in krajše, zato jih veliko zamenja to za navadno menstruacijo. Naslednji znaki nosečnosti so povečana utrujenost ali povečanje energije, jutranja slabost, kar je najbolj običajen znak poleg izostanka menstruacije, občutljive in napete, oziroma otekle prsi, pogosto odvajanje tekočine, bolečine v križu, glavobol in nenavadna lakota, ki poveča apetit za dve osebe in čudne želje po raznovrstni hrani. Takrat je pomembno, da jejo zdravo/ raznovrstno hrano in uživajo malo sladkih stvari, predvsem pa se ne sme uživati alkohola in ostalih stvari, ki jih predpiše zdravnik. 

Zgoraj našteti znaki nosečnosti so eni od najpogostejših, seveda pa se lahko pri vsaki ženski pojavijo drugače ali pa v drugem vrstnem redu, saj vsako telo drugače reagira na določene spremembe. Seveda pa se je ob določenih znakih dobro čim hitreje pozanimati ali gre za nosečnost, da lahko čim hitreje ukrepamo in se začnemo pripravljati na otroka. Vsaka nosečnost je nekaj posebnega in lepega, saj se na koncu vse splača.